Порошенко скасував відвідини фіналу «Євробачення» через загибель людей внаслідок обстрілу Авдіївки

Президент України Петро Порошенко повідомив, що скасував плановані раніше відвідини фіналу «Євробачення» через загибель чотирьох людей унаслідок обстрілу Авдіївки.

«Євробачення» – дуже важлива для України подія. Ми планували разом з Мариною (дружиною президента – ред.) бути присутніми на фіналі конкурсу та запросили наших воїнів і людей з інвалідністю вболівати за Україну разом. Однак через обстріл Авдіївки і загибель мирних мешканців я прийняв рішення скасувати перебування на фіналі «Євробачення», – повідомлено у твітері голови держави з позначкою, що він написав це особисто.

За кілька годин до цього Порошенко повідомляв, що разом із дружиною запросив на фінал «Євробачення» воїнів, що перебувають у військовому шпиталі, щоб «разом вболівати за Україну» на міжнародному пісенному конкурсі, фінал якого відбудеться в Києві пізніше в суботу і в ніч на неділю.

Раніше в суботу в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що в Авдіївці, що лежить біля лінії фронту в Донецькій області, чотири людини загинули внаслідок артилерійського обстрілу з боку спільних російсько-сепаратистських сил. За повідомленням, снаряд влучив у подвір’я будинку, на якому були його власники й їхні гості. Три жінки й один чоловік загинули на місці від осколкових поранень, ще одного мешканця доставили до лікарні у важкому стані.

«Дивом не постраждали двоє дітей, які теж були неподалік епіцентру вибуху. Зараз на місці працює поліція. Особи загиблих уточнюються. Слідчо-оперативна група документує наслідки артудару. Діти, які лишились сиротами, під захистом поліцейських», – мовилося в повідомленні.

У поліції Донецької області додали, що діти, про яких ідеться, – дві дівчинки віком 6 і 7 років.

Інформацію про загибель чотирьох мирних мешканців і важкі поранення ще одного в Авдіївці підтвердили і у прес-центрі штабу антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на частині сходу України. За даними військових, по житловому сектору Авдіївки з окупованої території о 19.15 було застосоване артилерійське озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

Околиці Авдіївки вже тривалий час є місцем запеклих боїв. Місто нерідко потерпає від обстрілів із окупованих територій, там уже не раз гинули мирні мешканці.

leave a reply: