Порошенко повідомив, що обговорював з Путіним звільнення Сущенка та інших українців

Президент України Петро Порошенко заявив, що обговорював з президентом Росії Володимиром Путіним звільнення українського журналіста Романа Сущенка і інших полонених. Про це Порошенко повідомив на прес-конференції в Києві 14 травня.

«Можу сказати, що моя остання телефонна розмова з Путіним стосувалася тільки заручників, в тому числі ми обговорили моє прохання негайно звільнити Сущенка з російської в’язниці», – сказав Порошенко.

За його словами, наслідком цих переговорів була організація зустрічі Сущенка у в’язниці з родиною.

Президент запевнив, що «вся українська влада буде робити все можливе для того, щоб якнайскоріше повернути додому не тільки Романа, а всіх, хто незаконно перебуває як в російських в’язницях, так і у в’язницях на окупованій території».

Федеральна служба безпеки Росії 30 вересня минулого року в Москві затримала кореспондента українського агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка, який приїхав до Росії у приватних справах. Його назвали «співробітником української розвідки», який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що є державною таємницею».

Кримінальну справу російські слідчі порушили за статтею «шпигунство».

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

leave a reply: