У Москві відбувається протест проти планів влади щодо «реновації» житла

У центрі столиці Росії Москви 14 травня відбувається мітинг проти планів влади провести так звану «реновацію».

Акція узгоджена з владою. За даними проекту «Білий лічильник», станом на 15:00 у ній беруть участь майже 18 тисяч людей.

Російська служба Радіо Свобода веде пряму трансляцію із заходу.

У лютому мер Москви Сергій Собянін обговорив з президентом Росії Володимиром Путіним програму так званої реновації – знесення п’ятиповерхових будинків, які в мерії вважають аварійними. Програма розселення викликала невдоволення багатьох жителів міста.

Вони побоюються, що житло, яке надаватиметься на заміну, не буде рівноцінним. Мета сьогоднішньої акції – протистояти ухваленню закону про знесення старих будинків. На думку організаторів мітингу, закон порушує Конституцію Росії, а саме право на приватну власність.

Собянін уже виділив на реновацію майже 100 мільярдів рублів. Влада російської столиці також розробила законопроект, який не дозволить оскаржити знесення будинку в суді, якщо більшість жителів підтримають таке рішення.

Цей законопроект розглядає Держдума Росії, перше читання документ пройшов. Друге читання Собянін закликав тимчасово відкласти. При цьому він висловив упевненість, що закон буде ухвалений.

leave a reply: