У Вашингтоні сталася бійка перед резиденцією посла Туреччини в США

У Вашингтоні перед резиденцією посла Туреччини сталася бійка між охоронцями посольства – прихильниками президента Реджепа Тайїпа Ердогана з курдськими і вірменськими протестувальниками.

Двоє людей було заарештовано в результаті втручання поліції. Дев’ять осіб отримали поранення, повідомила місцева влада.

Сварка почалася після полудня 16 травня, коли група протестувальників, в яку входили вірмени і курди, заявила, що на них напали прихильники Ердогана, в тому числі члени особистої охорони турецького лідера, який того дня був у Вашингтоні.

Члени протурецької делегації звинуватили протестувальників у тому, що вони спровокували сутичку, в ході якої кілька чоловіків у костюмах били і штовхали протестувальників, коли вони лежали на землі.

Поліція намагалася стримати насильство. Речник поліції Вашингтона Дастін Штернбек повідомив, що одному з учасників бійки висунули звинувачення в нападі на співробітника поліції.

Інцидент стався після того, як Ердоган відвідав Білий дім, де критикував підтримку США курдських бійців у Сирії.

Ердоган наголосив, що «терористичним організаціям» не повинно бути місця, і згадав серед таких організацій курдську партію «Демократичний союз» і її збройне крило – Загін народної самооборони. Президент Туреччини назвав абсолютно неприйнятним співробітництво з цими організаціями. Минулого тижня Вашингтон схвалив план військової допомоги «Силам демократичної Сирії», сформованим здебільшого з курдських загонів народної самооборони.

leave a reply: