Подвійний теракт в Іраку: щонайменше 35 загиблих, десятки поранених

Офіційні особи Іраку заявили в суботу, що через вибухи смертників на контрольно-пропускних пунктах в Багдаді і на півдні Іраку загинуло щонайменше 35 людей і десятки людей були поранені.

Повідомляється, що вибухи прогриміли напередодні ввечері.

У Багдаді бойовики-смертники атакували КПП в південній частині міста Абу-Дшир – загинуло 24 людини, поранень зазнали два десятки.

Як передає агенція France-Presse, сили безпеки вбили одного з нападників, а інший підірвав вибухівку, закладену в автомобілі.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за атаку.

Водночас на півдні Іраку бойовик-смертник підірвав автомобіль на контрольно-пропускному пункті в передмісті Басри – загинуло 11 людей, близько 30 поранені.

За даними силовиків, ще один бойовик був убитий, коли покинув іншу машину, нашпиговану вибухівкою. Ісламісти, які також взяли відповідальність за вибух на півдні Іраку, заявивши, що «успішно» підірвали біля Басри обидві бомби.

Ісламісти захопили значні території на північ і захід від Багдада в 2014 році, але іракські війська, підтримувані авіацією США, відтоді вибили з-під контролю джихадистів райони, які раніше втратили. Тим не менше, потрібно ще багато зусиль для повного вигнання бойовиків.

leave a reply: