Україна у Мінську 24 травня наполягатиме на конкретній даті звільнення заручників – Геращенко

Українська сторона на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, яка відбудеться 24 травня у Мінську, наполягатиме на підбитті підсумків верифікації осіб, які вчинили злочини проти України, та погодженні дати для звільнення заручників. Про це представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила в Німеччині, де перебуває разом з української делегацією на чолі із президентом.

«Ми провели процедуру верифікації тих осіб, які здійснили злочини проти держави Україна, які перебувають зараз в пенітенціарних закладах, але не хочуть переміщатися на територію так званих ОРДО і ОРЛО. Ми наполягаємо на тому, що 24 травня, під час наступної зустрічі в Мінську, має бути поставлена крапка в цьому питанні, де намагається відтягувати хтось час, і ми маємо вийти на остаточну дату звільнення заручників і на остаточний список», – сказала Геращенко.

Вона також додала: українська сторона вважає, що виконання Мінських угод значно сприятиме переходу до подальшого виконання політичного блоку цих угод.

«Поки є загиблі серед військових, серед цивільного населення, ключовим є безпека і гуманітарний аспект», – зазначила Геращенко.

За останніми даними української сторони, на окупованій частині Донбасу перебуває 127 українських заручників.

Звільнення заручників є одним із пунктів мінських домовленостей.

leave a reply: