ГПУ: справу щодо одного з підозрюваних у вчиненні замаху на Чорновол направили до суду

Генпрокуратура заявляє про завершення досудового розслідування щодо одного з підозрюваних у вчиненні замаху на умисне вбивство Тетяни Чорновол у грудні 2013 року. 

Як повідомляє прес-служба ГПУ, до Бориспільського міськрайонного суду Київської області направили обвинувальний акт. 

Наразі щодо обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Генпрокуратурі уточнюють, що в цій справі повідомлено підозри 5 особам: стосовно 2 обвинувальні акти направлені до суду і цих осіб засуджено до позбавлення волі, одна людина перебуває у розшуку, один підозрюваний помер.

Наприкінці грудня 2013 року невідомі намагалися вчинити умисне вбивство Тетяни Чорновол, видавши його за дорожньо-транспортну пригоду: наздогнавши автомобіль потерпілої, вони намагалися зіштовхнути його з дороги, а після зупинки авто – заподіяли жінці кілька ударів, після чого зникли, повідомили в поліції.

Спершу справу про побиття розслідували як хуліганство, але в лютому 2014 року перекваліфікували на спробу вбивства. За фактом нападу на початку лютого 2014 року були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі кваліфікували дії зловмисників за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та пунктами 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України – як замах на вчинення навмисного вбивства з корисливих мотивів, вчинене на замовлення групою осіб.

У жовтні 2014 року активістка Майдану, журналістка Тетяна Чорновол була обрана депутатом Верховної Ради України за списком партії «Народний фронт».

leave a reply: