У Франції у справі російського олігарха Керімова затримали швейцарського бізнесмена

Співробітники французьких правоохоронних органів після допиту в Ніцці затримали швейцарського підприємця Олександра Штудгальтера. Слідчі вважають, що він був підставною особою російського олігарха, члена Ради федерації Сулеймана Керімова під час придбання нерухомого майна на півдні Франції, зокрема, кількох вілл на французькій Рив’єрі. Про це повідомляють агентство AFP і французьке видання Nice-Matin.

Російського мільярдера Керімова затримали 20 листопада в аеропорту Ніцци. Його підозрюють в ухиленні від сплати податків на загальну суму 400 мільйонів євро. За версією слідства, російський політик створив систему посередників і компаній для придбання нерухомого майна на Лазурному березі за заниженою вартістю, щоб знизити податкові виплати.

Керімов звинувачення відкидає. Суд у Франції після нетривалого ув’язнення випустив росіянина під підписку про невиїзд і заставу п’ять мільйонів євро. Пізніше сума застави була підвищена до 40 мільйонів євро. Керімову загрожує до 10 років позбавлення волі.

leave a reply: