Депутат із Дніпра, підозрюваний в антисемітських висловлюваннях, виїхав у Крим – мер

Депутат міської ради Дніпра, обраний від політичної партії «Опозиційний блок» Сергій Суханов, що припустився антисемітських висловлювань у соцмережах, виїхав в анексований Крим, повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

Як написав Філатов у Facebook із посиланням на правоохоронні органи, 12 лютого Сергій Суханов перейшов адміністративний кордон з Кримом на КПП «Чаплинка». 

Філатов вказав, що цьому передувало виключення Сергія Суханова з партії «Опозиційний блок» і неявка на допити.

«Логічне завершення кар’єри для будь-якого «антифашиста», – прокоментував Філатов.

В обласному управлінні поліції Радіо Свобода підтвердили, що щодо Суханова відкрите кримінальне провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Слідчі дії з ним ще не проводили, повідомлення про підозру йому не вручали, у розшук не оголошували, повідомили Радіо Свобода джерела в правоохоронних органах.

Радіо Свобода намагалось зв’язатись з Сергієм Сухановим для отримання коментаря, однак його телефон поза зоною досяжності. Не відповідає він і на особисті повідомлення в соцмережах.

Ще 10 лютого Сергій Суханов заявив Радіо Свобода, що хоча принципово не згоден зі звинуваченнями в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, йому від слідства «ховатись нічого».

9 лютого Суханов на своїй сторінці у Facebook погрожував єврейській громаді Дніпра розпочати «визвольний рух» проти євреїв. Скріни з дописів Суханова оприлюднив блогер Ігор Куліковський. Цей пост депутата вже видалений. Натомість на сторінці з’явився допис із вибаченнями. 

12 лютого стало відомо, що через цей інцидент депутата виключили з «Опозиційного блоку».

leave a reply: