Польща: поліція вперше допитала українку, яку працедавець непритомною вивіз на автобусну зупинку

Польська поліція вперше допитала 43-річну українку з Київщини Оксану, яка зазнала крововиливу в мозок під час заробітків у Великопольському воєводстві. Майже 40 днів хвора жінка не могла говорити. Як повідомляє познанська редакція видання Gazeta Wyborcza, мова Оксани досить нерозбірлива, бо її лицьові м’язи паралізовані.

Під час розмови з поліцією жінка підтвердила, що працювала в пакувальному цеху біля міста Сьрода Вєлькопольська і назвала імена інших робітників із цього підприємства.

За даними газети, колишній працедавець Оксани заявляє, що її хвороба не пов’язана з роботою, яку вона виконувала на його підприємстві. З його словами не погоджується адвокат українки Патрик Ґрачик.

«Пані Оксана хворіла гіпертонією. Якби вона була легально працевлаштована, то її оглянув би лікар. І він, звичайно, не дозволив би їй виконувати таку важку фізичну роботу. Тому що вона не тільки пакувала овочі, а й носила важкі мішки з овочами. Одна людина не могла їх підняти. Тому я думаю, що може існувати зв’язок між роботою та інсультом», – каже юрист.

Gazeta Wyborcza наголошує, що на лікування українки вже зібрали 80 тисяч злотих.

Жінка несподівано захворіла 9 січня. Замість того, щоб відвезти її в шпиталь, польський працедавець спочатку зволікав із наданнням допомоги, а потім завіз її на автобусну зупинку й повідомив рятувальників, що вона п’яна.

leave a reply: