Прокуратура вимагає призначити антимайданівцю «Топазу» більш суворе покарання

Прокуратура Харківської області просить апеляційний суд призначити більш суворе покарання антимайданівцю Гнату Кромському («Топазу»), засудженому до восьми років позбавлення волі, повідомила прес-служба правоохоронного органу.

«Прокуратура довела, що підсудний був організатором захоплення приміщення Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року, учасником побиття євромайданівців, яких змусили пройти через так званий «коридор ганьби»,  а також організатором масових заворушень 14 березня 2014 року на вулиці Римарській, під час яких загинули люди», – сказав прокурор Олег Максюк.

У відомстві зазначили, що прокуратура просила для Кромського 15 років позбавлення волі.

Вирок «Топазу» оголосили наприкінці січня. Його визнали винним у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, участі у масових заворушеннях та незаконному заволодінні транспортним засобом.

«Топаза» затримали 28 березня 2015 року у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня 2014 року.

Наступного дня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту, але у квітні він зламав електронний браслет і пішов з дому. Того ж місяця «Топаза» оголосили у розшук. У грудні 2015 року Кромського затримали при спробі перетину українсько-російського кордону у Харківській області.

Кромський також був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві у грудні 2013 року. Став відомим за позивним «Топаз» після появи в інтернеті відео, знятого в таборі Антимайдану. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають «тітушки» і він кричить Кромському, який його супроводжує: «Топазе, дай команду!»

leave a reply: