Росія: учасників Pussy Riot відпустили, зобов’язавши їх з’явитися на вимогу поліції

У Росії чотирьох учасників панк-гурту Pussy Riot 31 липня відпустили з поліції під зобов’язання з’явитися на вимогу після того, як Хамовницький суд Москви вирішив не розглядати порушену проти них адміністративну справу і повернув її в поліцію для усунення недоліків.

Петра Верзилова, Вероніку Нікульшину, Ольгу Пахтусову і Ольгу Курачеву, які брали участь в акції «Міліціонер вступає в гру», звинувачували в проведенні публічного заходу без повідомлення влади – активісти вибігли на поле під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу.

Повторно активістів затримали на виході зі спецприймальника, де вони закінчили відбувати арешт, 30 липня.

16 липня всі четверо учасників акції Pussy Riot отримали по 15 діб адміністративного арешту і заборону на відвідування спортивних заходів на три роки. Їм інкримінували порушення правил поведінки глядачів на спортивних заходах і незаконне носіння форми з відзнаками.

15 липня учасники групи, одягнені в поліцейську форму, провели акцію «Міліціонер вступає в гру». Таким чином, як повідомили в Pussy Riot, вони вимагали звільнення політичних в’язнів, припинення незаконних арештів на мітингах, кримінальних справ за репости, а також допущення політичної конкуренції в країні.

leave a reply: