Протести в Ірані: 1 демонстрант загинув і близько 20 заарештовані

Один демонстрант був застрелений в північній частині Ірану в перебігу четвертого дня протестів сотень людей, занепокоєних економічними труднощами країни та поверненням американських санкцій.

Іранська інформаційна агенція Fars 4 серпня повідомила, що під час протесту в місті Караї невідомий вистрелив із автівки у чоловіка на вулиці, від чого той помер. Повідомляється, що у місті також близько 20 учасників протесту були затримані силами безпеки.

Останніми днями в Ірані сотні людей протестують у декількох містах (Тегерані, Караї, Мешхеді, Ісфахані, Ширазі, Кумі) на тлі зростання занепокоєння економічними проблемами. Іранці, серед іншого, невдоволені інфляцією та падінням національної валюти. Протести викликані також побоюваннями через повернення санкцій США щодо Тегерана, особливо після того, як у травні президент США Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з ядерної угоди 2015 року між Тегераном і світовими лідерами.

Читайте також: Іран закликає Євросоюз зробити більше для збереження ядерної угоди

7 серпня Вашингтон має переглянути санкції щодо купівлі Іраном американських доларів, торгівлі золотом, дорогоцінними металами, вугіллям і промисловим програмним забезпеченням. Очікується, що санкції будуть також застосовані до імпорту іранських килимів і продовольчих товарів, а також до деяких пов’язаних із цим фінансових операцій.

leave a reply: