Штаб заявляє про «ознаки загострення» минулої доби на Донбасі

Штаб Операції об’єднаних сил заявляє, що минулої доби ситуація в зоні бойових дій на Донбасі «мала ознаки загострення на окремих напрямках», проте залишалася цілком контрольованою.

Як повідомляє прес-центр штабу, підтримувані Росією бойовики 36 разів відкрили вогонь по позиціях українських військових, у тому числі 6 разів із важкого озброєння.

За даними штабу, бойовики вели прицільний вогонь переважно із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, обстрілювалися позиції українських військових біля Кримського, Макарового, Новолуганського, Луганського, Південного, Залізного, Мар’їнки, Красногорівки, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Поряд із цим, ворог 3 рази обстріляв наші позиції біля Кримського із 82-мм мінометів. 

Крім того, зауважують в штабі, були обстріли біля Новозванівки, Троїцького, Мар’їнки та Водяного.

Читайте також: Міністр Вадим Черниш: Росія діє, як і 300 років тому – шантажем, примушуванням, підкупом

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

leave a reply: