Посол США закликав Британію «стати на бік» Вашингтона і вийти з іранської «ядерної угоди»

Посол США у Лондоні Вуді Джонсон закликав Велику Британію вийти з іранської «ядерної угоди» 2015 року і приєднатися до Сполучених Штатів у протистоянні глобальній загрозі, яку, на його думку, несе Тегеран.

Джонсон пише на сторінках британської газети Telegraph 12 серпня, що Іран фінансує «війни чужими руками та згубні активності».

Він стверджує, що через ці домовленості британський бізнес ризикує отримати «серйозні торговельні наслідки».

«Америка оголосила про тиск, і ми хочемо, щоб Британія була на нашому боці. Час рухатися від порочної угоди 2015 року», – заявляє Джонсон.

Президент США Дональд Трамп оголосив про вихід своєї країни з «ядерної угоди» 8 травня, пообіцявши відповідно повернути всі санкції щодо Ірану, що перестали діяти після її ухвалення 14 липня 2015 року. Дональд Трамп при цьому стверджував, що Іран не виконує умов угоди. Інші учасники угоди – Франція, Німеччина, Велика Британія, Росія і Китай, а також Європейський союз – різко критикували цей крок і заявляли, що Іран повністю дотримується умов угоди, і вони теж продовжать дотримуватися її, доки її виконує Тегеран.

6 серпня Трамп наказав повернути широкі економічні й фінансові санкції проти Ірану з 7 серпня – після того, як збіжать три місяці з часу виходу США з багатосторонньої «ядерної угоди» з Тегераном.

Санкції стосуються іранських фінансових транзакцій в американських доларах, іранської автомобільної індустрії, купівлі комерційних літаків і металів, включно із золотом, а також продажів перських килимів.

leave a reply: