Князєв: після ДТП із 5 постраждалими за участі машини поліції відкрите провадження

Після дорожньо-транспортної пригоди з п’ятьма постраждалими за участі машини поліції в Сумах правоохоронці відкрили кримінальне провадження, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

За його словами, попередньо правоохоронці встановили, що службовий автомобіль поліції з увімкненими проблисковими маячками рухався на виклик про розбійний напад у центральній частині міста. На перехресті вулиць Петропавлівська та Перекопська відбулося зіткнення поліцейського автомобіля з автомобілем Audi під керуванням 33-річного місцевого жителя.

Внаслідок аварії службовий автомобіль поліції вилетів на тротуар і перекинувся. У результаті ДТП постраждала 51-річна жінка-пасажир Audi, а також четверо пішоходів: двоє чоловіків і двоє жінок. Вони госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості.

«Як так сталося, що жоден із водіїв не розрахував момент зіткнення – оце і є предмет дослідження кримінальної справи», – сказав Князєв.

Провадження відкрите за статтею 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

ДТП трапилася 19 серпня.

leave a reply: