Грицак заявив, що СБУ намагається встановити замовників нападу на Гандзюк

Служба безпеки України «працює над мотивами та замовниками» нападу на в.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, заявив голова СБУ Василь Грицак у Києві.

«У справі Гандзюк ми працюємо в тісній взаємодії зі співробітниками Національної поліції, деякі деталі поліція вже повідомляла… Ми твердо стоїмо на шляху розкриття цього злочину», – сказав Грицак.

Національна поліція заявляє, що у причетності до нападу на херсонську активістку, виконувачку обов’язків керуючого справами мерії Херсона Катерину Гандзюк підозрюють шістьох людей.

Читайте також: Четверо підозрюваних у справі Гандзюк – під вартою: що відомо

Станом на вечір 21 серпня були арештовані без права застави четверо підозрюваних. Серед був Микола Новіков, однак 22 серпня в ГПУ повідомили, що провадження проти нього закрили «за відсутністю в його діях складу злочину». Правоохоронці заявили, що він не причетний до нападу.

22 серпня суд відправив під домашній арешт ще одного підозрюваного – В’ячеслава Вишневського.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

leave a reply: