Пожежу на сміттєзвалищі поблизу Балаклії на Харківщині локалізовано – ДСНС

Пожежу на стихійному сміттєзвалищі поблизу Балаклії на Харківщині, що охопила близько півтора гектара території, локалізовано, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що повідомлення про займання надійшло рятувальникам о 12:05.

«По прибуттю перших рятувальних підрозділів ДСНС було встановлено, що вогонь розповсюдився по сміттєзвалищу на площу близько 1,5 га, захопив частину лісосмуги та загрожував розповсюдитись на поруч розташоване міське сміттєзвалище м. Балаклія», – інформують рятувальники.

Для гасіння пожежі було залучено дев’ять спецавтомобілів та 40 осіб особового складу ДСНС з міста Балаклія та сусідніх районів, також задіяли пожежний гелікоптер Мі-8, який зробив 20 скидань води, зазначають в ДСНС.

«Роботи з пожежогасіння продовжуються. О 16:53 загоряння локалізовано. Постраждалих немає», – інформують рятувальники.

3 травня біля Балаклії на Харківщині сталася пожежа на колишній технічній території 65-го арсеналу, де тривали роботи з очищення і розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минулорічної пожежі.

За фактом пожежі прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 425 («недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану») Кримінального кодексу України. 

Читайте також: Уряд виділив 100 мільйонів гривень для захисту об’єктів зберігання боєприпасів ЗСУ

У березні 2017 року на складах артилерійських боєприпасів на околиці Балаклії Харківської області спалахнула пожежа й почали вибухати боєприпаси. З околиць складів радіусом у 10 кілометрів евакуйовували майже 20 тисяч людей. Пожежу згодом ліквідували. Як головну версію подій називали диверсію, хоча не виключали і версії службового недбальства.

leave a reply: