Ізраїль заявив про готовність атакувати іранські військові об’єкти в Іраку

Ізраїль готовий атакувати іранські військові об’єкти не тільки в Сирії, але і в Іраку, заявив міністр оборони країни Авігдор Ліберман. 

Як передає Reuters, виступаючи на прес-конференції в Єрусалимі, чиновник сказав, що Тегеран передав балістичні ракети іракським шиїтам, і це несе загрозу ізраїльській території. 

Заява була зроблена після того, як напередодні в околицях Дамаска сталися вибухи. За повідомленнями ЗМІ, вони стали наслідком чергової атаки авіації Ізраїлю. 

Ізраїльська авіація протягом останніх років систематично бомбить військові об’єкти Ірану на сирійській території. Представники єврейської держави неодноразово вказували, що їх мета – зірвати поставки зброї терористам і не дозволити Ірану закріпитися в Сирії. Минулого тижня Нетаньяху пообіцяв продовжити протидіяти Тегерану, незважаючи на угоду про оборону між Іраном і Сирією. 

В липні ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньяху виступив проти угоди про припинення вогню на південному заході Сирії, підтриманої Росією та США, оскільки це дозволить Ірану зміцнити свою військову присутність у цій країні.

2 вересня Нетаньяху зустрівся зі спеціальним представником держсекретаря США Джеймсом Джеффрі. Сторони обговорили протидію Ірану і ситуацію в Сирії, де найближчим часом очікується наступ урядових військ за підтримки Росії в провінції Ідліб. 

В цей же день представники президента США Дональда Трампа запропонували главі Палестинської автономії Махмуду Аббасу створити конфедерацію з Йорданією. Аббас заявив, що підтримає цю ідею за умови, якщо до складу нового утворення увійде Ізраїль. Про це писала ізраїльська газета Haaretz. 

leave a reply: