Під час обстрілу на Донбасі один український військовий був поранений, двоє загинули в ДТП – штаб

Упродовж 8 вересня на Донбасі підтримувані Росією бойовики 25 разів обстріляли позиції українських військових, під час одного з обстрілів один український військовослужбовець був поранений, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил в ранковому зведенні.

«Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, ворог не застосовував. Противник вів прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Луганське, Світлодарськ, Майорськ, Південне, Верхньоторецьке, Красногорівка, Мар’їнка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське», – мовиться у повідомленні.

Крім того, 8 вересня близько 18:00 внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули двоє військовослужбовців ООС, додають у штабі.

«За даними розвідки, протягом доби двох окупантів знищено та ще п’ятьох поранено», – додають українські військові.

Також у штабі додають, що від початку доби 9 вересня підтримувані Росією бойовики із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї один раз обстріляли позиції ООС поблизу Водяного. 

Бойовики про втрати не пишуть. В угрупованні «ЛНР» звинувачують українських військових в двох обстрілах впродовж 8 вересня. В угрупованні «ДНР» про події на лінії зіткнення минулої доби не повідомляють, проте раніше написали про 18 випадків порушення режиму тиші 7 вересня.

Читайте також: Як поранений боєць два роки бореться за збереження ніг від ампутації

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

leave a reply: