Активістка: в Криму в селі Морське силовики провели обшук в будинку кримського татарина

В анексованому Криму в селі Морське силовики завершили обшук в будинку кримського татарина Тороза Юсуфа. Про це повідомила кримськотатарська активістка Ленора Дюльбер на своїй сторінці в Facebook.

За її даними, обшук проводили за підозрою у виробництві наркотиків, після слідчих дій сина Тороза Юсуфа забрали у відділення поліції.

«Обшук в будинку Тороза Юсуфа закінчився, причина обшуку, за словами господаря будинку, – нібито виробництво наркотиків. Син Юсуфа разом в невісткою їхали в Судак в лікарню, їхню машину зупинили силовики на бусиках, повернули додому і почали проводити обшук. У будинку нічого не вилучено, сина Юсуфа відвезли у відділення поліції Судака», – написала Дюльбер.

Раніше сьогодні стало відомо, що силовики проводять обшук в будинку кримського татарина Тороза Юсуфа. Квартал в селі Морське, де компактно проживають кримські татари, оточили трьома автобусами озброєних людей.

Коментарів підконтрольних Кремлю силових відомств Криму з цього приводу поки що немає.

Крім того, сьогодні відбувся обшук в будинку голови Судацького районного меджлісу Ільвера Аметова силовики побили його сина і відвезли його в невідомому напрямку.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

leave a reply: