На Київщині виявили сміття зі Львова, відкрите провадження – поліція

У Київській області виявили вантажівки, що скидали сміття зі Львова, і за фактом незаконного вивантаження сміття відкрили кримінальне провадження, повідомили в поліції Київщини.

За цим повідомленням, два вантажні автомобілі зі шкідливими для довкілля відходами виявив під час патрулювання рано-вранці на території колишнього дитячого табору в селі Завалівка Макарівського району інспектор групи реагування патрульної поліції. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції. З’ясувалося, що обидва водії зі Львівщини, один із яких уже встиг розвантажити сміття.

«Наразі автомобілі з відходами перебувають під наглядом поліцейських, вирішується питання про накладання на них арешту. Працівники поліції з’ясовують всі обставини події та проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття», – мовиться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили провадження за ч. 1 ст. 239 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває, заявили в поліції.

Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа, внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, а тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів, і з різних місць України надходять повідомлення про перехоплення вантажівок зі сміттям зі Львова, яке намагаються незаконно скинути в інших українських регіонах.

leave a reply: