Путін пропонує надати запис розмови Лаврова з Трампом

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва готова надати запис зустрічі в Білому домі між президентом США Дональдом Трампом і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Путін сказав про це 17 травня під час після зустрічі з італійським прем’єром у російському Сочі.

За його словами, Росія готова надати запис розмови Лаврова з Трампом законодавцям США, «звісно, якщо цього хоче американська адміністрація».

Пізніше радник Кремля Юрій Ушаков уточнив, що Путін мав на увазі письмовий запис зустрічі, а не аудіо.

Раніше американські ЗМІ повідомили про те, що президент США на зустрічі головою МЗС Росії поділився з ним секретними відомостями розвідки про оперативні плани екстремістського угруповання «Ісламська держава», яка нібито готує теракт на борту пасажирського літака.

Сам Трамп не підтвердив і не спростував це, підкресливши, що в будь-якому випадку мав на це право.

У Білому Домі стверджують, що інформація, про яку Трамп повідомив Лаврову, не була секретною. Критики президента США стверджують, що його розмова з Лавровим могла поставити під загрозу джерела розвідувальної інформації США і їхніх союзників на Близькому Сході.

Президент Росії Володимир Путін назвав «політичною шизофренією» повідомлення про те, що президент США Дональд Трамп в передав секретні дані російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

leave a reply: