Суд в Одесі оголосив обвинувальний акт у справі про події 2 травня 2014 року

sud-odesa

Прокурор Олександр Бабін завершив у четвер, 24 грудня, зачитування обвинувального акту у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі. Представник звинувачення підтвердив, що всім обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів за статтею про масові заворушення, за винятком одного – через незаконне поводження зі зброєю.

Прокурор також озвучив цивільні позови до обвинувачених на близько 270 тисяч гривень. Кірм того, потерпілими у справі визнали більше двадцяти людей.

Обвинувальний акт у справі про події в Одесі 2 травня 2014 року прокурор почав зачитувати близько півроку тому. До цього суд двічі повертав документ на доопрацювання. Засідання переносили кілька разів через неявку обвинувачених, адвокатів, відсутність перекладача з української на російську тощо.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. У відповідь проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, щоб ліквідувати розташований там наметовий табір супротивника. Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

На початку листопада Міжнародна дорадча група з нагляду за розслідуванням насильницьких дій в Одесі 2 травня 2014 року назвала неефективним розслідування цієї трагедії відповідними органами в Україні.

Правда України

leave a reply: