Сергій Льовочкін отримав віллу біля Ніцци за сприяння в прихватизації «Укртелекому» і оборудках RosUkrEnergo

villa-levockina

Сергій Льовочкін отримав віллу біля Ніцци за сприяння в прихватизації «Укртелекому» і оборудках RosUkrEnergo.

Колишній голова Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича та заступник голови фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін вкотре уникнув прямої відповіді на запитання, чи має у своїй власності або власності своєї родини віллу на Лазуровому узбережжі Франції.

«Все, що в мене є, записано в декларації. Ми нічого не приховуємо – читайте декларацію», – заявив він на прохання журналіста прямо підтвердити чи спростувати інформацію, що вілла біля Ніцци належить йому чи його родині.

Раніше депутат Верховної Ради з фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко оприлюднив розслідування про незадеклароване нерухоме майно Сергія Льовочкіна на Лазуровому узбережжі Франції у місті Сен Жан Кап Ферра, оформлену через ланцюг підставних фірм з реєстрацією в Данії та Люксембурзі з використанням громадян Кіпру як номінальних директорів.

Як ідеться в розслідуванні, Льовочкіну належить одразу п’ять земельних ділянок, які об’єднали в одну. Формальним власником вілли виявилась данська компанія Glorietta Investments I APS.

Сусідньою віллою володіє давній партнер Льовочкіна, олігарх Дмитро Фірташ, пише народний депутат.

Сергій Льовочкін досі жодного разу не дав прямої відповіді журналістам, чи це справді його вілла, як і не спростував це.

Під час розслідування незадекларованої нерухомості Льовочкіна під Ніццею Сергій Лещенко також з’ясував, що Сергій Льовочкін може бути причетним до скандальної приватизації «Укртелекому» та діяльності RosUkrEnergo. Зокрема, люди, на яких оформлені будинки Фірташа і Льовочкіна, показали їхній зв’язок із газовим постачальником RosUkrEnergo.

Правда України

leave a reply: